Tutireceptek.hu fejléc

A tökéletes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Tanácsok:
Tipp: a sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!


A receptet beküldte: Lipiani


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grízes piskóta » Piskóta U1 » Piskóta talléros » Diós piskóta
» Meggyes Rotschild-piskóta » Update1 babapiskóta » Babapiskóta » Babapiskótás süti
» Burgonyás piskóta » Puncsos-habos piskótatorta » Meggyes piskóta » Babapiskóta felturbózva
» Almás-krémes piskóta » A tökéletes gofri » Babapiskótás mézes krémes » Babapiskóta torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.