Tutireceptek.hu fejléc

Céklás tojássaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 db tojás
2 dl cékla leve
20 dkg ceruzabab
1 db citrom
4 evőkanál olívaolaj
1/4 teáskanál méz
15 dkg salátalevél

frissen őrölt bors

Elkészítés:
1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg víz alatt megpucoljuk, és egy mélyebb müzlis tálba tesszük. Ráöntjük a céklalevet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat. Ezután egy órára hűtőbe tesszük.

2. Amíg színesednek a tojások, felforralunk kb. 2 liter vizet. Megsózzuk fél teáskanál sóval, majd 2 percre beletesszük a zöldbabot. Az idő letelte után azonnal lehűtjük hideg vízzel, így megtartja a színét és a roppanósságát, majd lecsepegtetjük.

3. Egy keverőtálba kifacsarjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. Egy kisebb habverő segítségével hozzáadagoljuk az olajat, és egyneművé keverjük. A tojásokat kivesszük a céklaléből, és elnegyedeljük őket. A salátaleveleket és a babot összeforgatjuk a mézes öntettel, majd tányérra rendezzük őket. Végül megszórjuk frissen őrölt borssal.
Lazaccal és a főtt tojással kínálhatjuk.

Tanácsok:
Ha nincs céklalevünk, akkor a friss céklát reszeljük le egy kis lyukú reszelőn, áztassuk be fél liter vízbe, tegyük bele a tojásokat, és a hűtőben hagyjuk állni egy órán keresztül.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás húspogácsa » Orosz céklasaláta » Sültcéklás savanyúkáposzta » Rukkolás céklasaláta
» Nyers céklasaláta » Céklás szendvicskrém » Céklás-diós saláta » Tormás tojássaláta
» Céklás vagdalt » Céklás savanyú káposzta » Ananászos tojássaláta » Céklás-kéksajtos pizza
» Egyszerű céklasaláta » Csokoládés-céklás sütemény » Tavaszi tojássaláta » Gyümölcsös céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.