| Céklás tojássaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 db tojás 2 dl cékla leve 20 dkg ceruzabab 1 db citrom 4 evőkanál olívaolaj 1/4 teáskanál méz 15 dkg salátalevél só frissen őrölt bors Elkészítés: 1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg víz alatt megpucoljuk, és egy mélyebb müzlis tálba tesszük. Ráöntjük a céklalevet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat. Ezután egy órára hűtőbe tesszük. 2. Amíg színesednek a tojások, felforralunk kb. 2 liter vizet. Megsózzuk fél teáskanál sóval, majd 2 percre beletesszük a zöldbabot. Az idő letelte után azonnal lehűtjük hideg vízzel, így megtartja a színét és a roppanósságát, majd lecsepegtetjük. 3. Egy keverőtálba kifacsarjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. Egy kisebb habverő segítségével hozzáadagoljuk az olajat, és egyneművé keverjük. A tojásokat kivesszük a céklaléből, és elnegyedeljük őket. A salátaleveleket és a babot összeforgatjuk a mézes öntettel, majd tányérra rendezzük őket. Végül megszórjuk frissen őrölt borssal. Lazaccal és a főtt tojással kínálhatjuk. Tanácsok: Ha nincs céklalevünk, akkor a friss céklát reszeljük le egy kis lyukú reszelőn, áztassuk be fél liter vízbe, tegyük bele a tojásokat, és a hűtőben hagyjuk állni egy órán keresztül. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |