| Tojásos sonkapástétom receptTojásételek Hozzávalók: 60 dkg füstölt sonka 12 vékony szelet bacon 7 tojás 2 zsemle 1 piros húsú kaliforniai paprika 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor finomra vágott petrezselyem 1,5 dl tejszín só, őrölt bors Elkészítés: Három tojást főzzünk keményre, hámozzuk meg. A sonkát, a főtt tojásokat, a megtisztított kaliforniai paprikát és a vöröshagymát, a zsemlét vágjuk kockára. Adjuk hozzá a nyers tojásokat, a zúzott foghagymát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, végül jól keverjük el benne a tejszínt is. A baconszeletekkel béleljünk ki 6 kis hőálló tálat vagy egy közepes hőálló edényt, töltsük bele a masszát, és 180 C-fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, majd hagyjuk kihülni és borítsuk ki a formából. A kis formákat tegyük tányérra (a nagyobb formában készültet előbb szeleteljük fel), és ízlés szerinti zöldsalátákkal, rózsaborsos hollandi mártással tálaljuk. Tanácsok: A hollandi mártás: Keverjünk habosra gőzfürdőben 4 tojássárgáját 2 dl tejszínnel, kis adagokban adjunk hozzá 10 dkg puha vajat, és sűrítsük be. Sóval, citromlével és rózsaborssal ízesítsük. Tálalás előtt készítsük el, mert a mártás az állástól összeesik. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |