| Tojásos csörögefánk. receptSütemények, édességek Hozzávalók: *10 dkg Rama *5 dkg cukor *2 tojássárgája *35 dkg liszt *1 dkg élesztő *1 kis kanál rum *csipetnyi só *olaj a kisütéshez Elkészítés: Az élesztőt kevés tejjel és kevés cukorral keverjük össze,a Rama-t olvasszuk fel.Az élesztőt öntsük a liszt közepébe, szórjunk rá kevéske lisztet és hagyjuk megkelni.Rakjuk közé a többi hozzávalót-cukor,tojássárgája,csipetnyi só-,és gyúrjunk egy lágy tésztát,egy órát pihentessük,majd nyújtsuk ki vékonyra.Vágjuk 1 cm-es csíkokra és kössük laza masnikra.Forrósítsuk fel az olajat, és benne a fánkokat mindkét oldalról süssük ki.Porcukorral hintsük meg, és lekvárral tálaljuk. Villany főzőlap:3-2. fokozat Gáz főzőlap:ha már forró,takarékon Sütési idő:oldalanként kb. 2 perc A receptet beküldte: white_angel_bandita_19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |