| Thukpa /Tibeti tésztás leves/ receptLevesek Hozzávalók: - 25 dkg tetszés szerinti darált hús - 25 dkg vegyeszöldség (tetszés szerint káposzta, kelkáposzta, sárgarépa, karalábé, retek, reteklevél, karfiol) - 7 dl levesalap (csontlé vagy vízben oldott - leveskocka) - 1 evőkanál só - 1 kiskanál őrölt fekete bors - 25 dkg száraztészta - 2 fej hagyma - 2 gerezd fokhagyma - 1-2 zöld csilipaprika - 2 szál újhagyma Elkészítés: A tésztát sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és egy kis olajjal elkeverve tedd félre. Amíg megfő, a levesalapot tedd fel lassú tűzön melegedni- a húst pedig pirítsd meg bő olajon a finom szeletekre vágott hagymával és egyéb fűszerekkel. Ha a hús sülni kezd, add hozzá a zöldséget, és pirítsd nagy lángon kavargatva még 4-5 percig. Öntsd fel a forró alaplével, keverd hozzá a tésztát, sózd-borsozd, majd rögtön tálalhatod, megszórva a zöldjével együtt finomra vágott újhagymával! Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |