| Reszelt tésztás almás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztája: 30 dkg Ráma margarin 75 dkg liszt 30 dkg porsukor 1 cs. sütőpor 2 db. tojás 1 db citrom reszelt héja 2 evőkanál rum Töltelékhez: 1 kg alma 15 dkg cukor fahéj (mi bőven szeretjük benne) zsemlemorzsa igény szerint Elkészítés: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport, a citrom reszelt héját és a rumot. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, szét osztjuk két részre és fóliával letakarva pihentetjük 1/2 órát a hűtőben. Ez idő alatt lereszeljük az almát,levét kicsavarjuk, majd elkeverjük a cukorral ill. a fahéjjal. ( Ha túl lédús az alma, akkor hozzáadunk egy kis zsemlemorzsát, vigyázat, ne hogy túl adagoljuk!) A tepsit kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Egyenletesen ráreszeljük a tészta egyik felét. A tésztán elosztjuk egyenletesen az almát, és erre ráreszeljük a tészta másik felét. Előmelegített sütőben 200 foknál kb 45 percig sütjük. (hőlégkeveréses sütőben 180 foknál 40 percig) Ha a pite megsült, picit hadjuk hűlni és megszórhatjuk porcukorral. Tanácsok: Ideális tepsi méret az adaghoz: kb. egy 35x42 cm-es tepsi. (Persze KB.!) Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: lányom Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |