| Tésztás omlett receptTésztafélék Hozzávalók: 5 dkg száraztészta 6 tojás 6 dl tejszín 2,5 dkg vaj (margarin) 7,5 dkg reszelt sajt 1.5 dl olaj 1 maroknyi bazsalikomlevél 1 kis köteg petrezselyem 1 db nem nagy karikákra vágott hagyma 1 gerezd fokhagyma salátalevelek a díszítéshez Elkészítés: A tésztát megfőzzük. A tojásokat habarjuk össze, adjunk hozzá tejszint, áttört fokhagymát és a zöld fűszereket (apróra vágva). Keverjük hozzá a reszelt sajt kétharmadát, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A tésztát is adjuk hozzá a tojásos masszához, és alaposan keverjük össze. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajjal elkevert vajat (margarint), tegyük bele a hagymát, majd kb. 5 perc alatt pároljuk puhára. Ha kész öntsük a serpenyőbe a tojásos masszát is. Jól keverjük meg, majd közepes tűzön az omlett mindkét oldalát süssük át. Ha megszilárdult, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőben 190 c fokon süssük kb. 5 percig, a serpenyő nyelét ne feledjük alufóliával jól becsomagolni. Szeleteljük fel, és díszítsük salátalevelekkel. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |