| Húsleves tésztaszívekkel receptLevesek Hozzávalók: (2 szemelyre) 250 g marhahus (hatszin) so 1 kisebb fej voroshagyma 2 db baberlevel 2 db szegfuszeg 3 szem feketebors 50 g leveles teszta liszt a nyujtashoz 1 db tojassargaja 1 db sargarepa 1/4 db kisebb zellergumo 1 szal hagyma 1 teaskanal olaj 1 teaskanal etelizesito (vagy marhahusleveshez valo fuszerkeverek) Elkészítés: A megmosott hust tegyuk egy labosba, es ontsuk fel 600 ml hiddeg vizzel. Sozzuk meg, adjuk hozza a megpucolt egesz hagymat, a baberlevelet, a borsot es a szegfuszeget, forraljuk fel, majd kis langon fozzuk kb. 90 percig. Ha igenyli, ontsunk meg hozza egy keves vizet. A kesz levest szurjuk le. A leveles tesztat belisztezett gyurodeszkan nyujtsuk vekonyra, es kiszuroval szaggassunk ki belole sziveket. A figurakat helyezzuk egy tepsibe, kenjuk be a tetejuketa felvert tojassargajaval, majd elomelegitet sutoben, 200 fokon sussuk aranybarnara. A zellert, a sargarepat es az ujhagymat pucoljuk meg, majd az osszes zoldseget szeleteljuk finomra, es piritsuk meg a serpenyoben felhevitett olajn. Ha kesz, ezt is adjuk a leveshez, majd fozzuk azt ujabb 10 percig. Utana meg egyszer sozzuk meg, szorjuk meg az etelizesitovel, es talaljuk a tesztaszivekkel diszitve. Tanácsok: Talalas elott aprora vagott friss petrezselyem-zolddel is megszorhatja. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: knakx Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |