| Tepsis krumpli zöldségekkel rétegezve receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg krumpli 50 dkg zöldborsó 50 dkg bébirépa 2 fej hagyma 2 szál újhagyma 3 evőkanál olívaolaj 2 kávéskanál őrölt szerecsendió sütőmargarin majoranna tárkony bazsalikom ételízesítő Elkészítés: A burgonyákat meghámozom és nem túl vastag karikákra vágom. Az olajat összekeverem a szerecsendióval, sóval, borssal, ebbe beleforgatom a krumplikat, majd állni hagyom. A hagymákat szintén felaprítom és kevés margarinon megpárolom. Mikor ez kész, hozzáadom a zöldborsót és a répát, a fűszereket, aláöntök egy kis vizet, és 20 percig párolom. Egy tepsit enyhén kikenek margarinnal, lerakom a krumplik felét. A zöldségeket rárétegezem, majd a maradék kruplit rárakom a tetejére, és alufóliával letakarva 200 fokos sütőbe teszem 45 percre. Amikor a krumpli már megpuhult, a fóliát leszedem, és addig sütöm tovább, amíg a krumpli aranysárgára sül. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |