Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis krumpli zöldségekkel rétegezve recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
50 dkg zöldborsó
50 dkg bébirépa
2 fej hagyma
2 szál újhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál őrölt szerecsendió
sütőmargarin
majoranna
tárkony
bazsalikom
ételízesítő

Elkészítés:
A burgonyákat meghámozom és nem túl vastag karikákra vágom. Az olajat összekeverem a szerecsendióval, sóval, borssal, ebbe beleforgatom a krumplikat, majd állni hagyom. A hagymákat szintén felaprítom és kevés margarinon megpárolom. Mikor ez kész, hozzáadom a zöldborsót és a répát, a fűszereket, aláöntök egy kis vizet, és 20 percig párolom.
Egy tepsit enyhén kikenek margarinnal, lerakom a krumplik felét. A zöldségeket rárétegezem, majd a maradék kruplit rárakom a tetejére, és alufóliával letakarva 200 fokos sütőbe teszem 45 percre. Amikor a krumpli már megpuhult, a fóliát leszedem, és addig sütöm tovább, amíg a krumpli aranysárgára sül.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott krumpli II. » Krumpliprósza » Sajtos krumplisaláta » Hamis paprikás krumpli
» Krumplis húspogácsa » Krumplís omlett » Grill-krumpli » Rakott krumpli saját módra
» Fűszeres krumpli » Fűszeres krumplitál » Rakott krumpli » Tejfölös-tepsis csirke
» Rakott krumpli Belga módra » Sajtos krumpligombóc » Krumplipürés picsi-pacsi » A legjobb krumplis pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.