| Rakott krumpli Belga módra receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg krumpli, 30 dkg sajt, 10 dkg vaj, só. Elkészítés: Vágd a nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikára, és fektess le egy réteg krumpli karikát egy kivajazott tűzálló tál aljára. Sózd meg a krumpli réteget, szórd meg apró vajdarabkákkal, majd nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel borítsd be. A sajtra megint rakj krumplit, hintsd meg pici sóval, vajdarabkákkal, ezután újra a sajt következik. Folytasd addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mindenképpen sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedd be alufóliával, és forró sütőben körübelül 50 percig süsd. Végül pedig az alufóliát levéve 10 percig pirítsd a sütőben. Tálald valamilyen savanyúsággal. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |