| A legjobb krumplis pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt 30 dkg vaj 1 dl tej 4 egész tojás 80 dkg krumpli 5 dkg élesztő 2 dl tejföl só (ízlés szerint) 20 dkg sajt a tetejére Elkészítés: A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A legjobb, ha olyan krumplitörővel csináljuk, mint a fokhagymatörő. Az élesztőt tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal és a sóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kihűlt, összetört krumplit, a 2 tojást, a tejfölt és az élesztőt. A tésztát nem kell keményre gyúrni. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk. Egy óráig pihenni hagyjuk, végül a szaggatónál vékonyabbra nyújtjuk. A maradék 2 tojást (kevés sóval, ha nem lenne elég sós a tészta) felverjük és lekenjük a pogácsák tetejét, majd reszelt sajtot teszünk a tetejére. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |