| Tejfölös-tepsis csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg szárny, comb vegyesen 450g tejföl picike ételízesítő 1 teáskanál majoránna 1,5 dl fehérbor 2 ek olaj szárnyas fűszerkeverék zsemlemorzsa Elkészítés: A tepsit kivajazom, morzsát szórok rá. A csirkedarabokat befűszerezem, és szép sorban egymás mellé teszem a tepsiben. Egy külön tálban összekeverem a tejfölt, az ételízesítőt, a majoránnát, az olajat és a fehérbort. Az ételízesítővel csak óvatosan, mert a csirke már be van fűszerezve. A keveréket a csirkedarabok tetejére simítom, és fóliával lefedve 40 percig, majd azt levéve 10 percig készre párolom-sütöm. Burgonyakrokettel tálalom. Tanácsok: Ha van rá lehetőség a fűszerezést néhány órával előbb megcsinálom, hagy érjenek össze az ízek. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |