| Krumplipürés picsi-pacsi receptTésztafélék Hozzávalók: fél kiló krumpli, sonka, sajt, olaj, só, bors 1 db tojás Elkészítés: A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, ekkor hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl ragadós tésztát kapunk. Kettészedjük a tésztát, és az egyik felét egy serpenyő aljába tesszük, majd beletesszük a sajtot és a sonkát. Elkezdjük sütni, takarékon, hogy nehogy megégjen. Néha amikor már érezni a sült tészta illatát alá nézünk, hogy nem-e égett oda. Akkor jó, ha aranybarna a tészta. Ha elértük a megfelelő színt,kivesszük, és megsütjük a másik oldalát is. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor összeborítjuk a két részt, és már ehetjük is. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |