| Tepsis burgonya (mexikói) receptKöretek Hozzávalók: 1,5 kg burgonya 1 db zsemle 2 fej vöröshagyma 3 db tojás 20 dkg füstölt szalonna 2 dl tej 1 csapott evőkanál fűszerkeverék: vegeta, virgin v. delikát 3 evőkanál tejföl 1 db lehéjazott kemény paradicsom 1 kis doboz kukorica konzerv 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi őrölt szerecsendió 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, lereszeljük. A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A szalonnát kis kockára vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a zsemlét és a burgonyát, megszórjuk borssal, szerecsendióval, vegetával, 5 percig pirítjuk, majd kizsírozott tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. Rászórjuk a levétől lecsepegtetett kukoricát, a kis kockára vágott paradicsomot, - befedjük a tejföllel, tojással elkevert reszelt sajttal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt arany színűre sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |