| Tepsiben sült zöldséges-lecsós csirkeszárnyak receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny (lehet comb is) 50 dkg burgonya 1 db nagy sárgarépa 1 nagy fej hagyma 2-3 db tv paprika 25 dkg paradicsom só bors petrezselyemzöld Elkészítés: A burgonyát és a sárgarépát vastagabb karikákra, a hagymát vékonyabb szeletekre, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Egy tepsit kizsírozunk, és a feldarabolt zöldségeket szétterítjük az alján és megsózzuk. A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk és a zöldségek tetejére rakjuk. Fóliával lefedjük és forró sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, ha sok lé keletkezett, akkor a nagy részét leöntjük (eltehetjük más ételekhez), a csirkeszárnyakat megfordítjuk és már fólia nélkül sütjük még 10-15 percig. Akkor ismét megfordítjuk a csirkeszárnyakat és addig sütjük még, amíg megpirulnak. Tálalás előtt petrezselyemzölddel szórjuk meg. Tanácsok: Salátával tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |