Tutireceptek.hu fejléc

Tepsiben sült zöldséges-lecsós csirkeszárnyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny (lehet comb is)
50 dkg burgonya
1 db nagy sárgarépa
1 nagy fej hagyma
2-3 db tv paprika
25 dkg paradicsom

bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A burgonyát és a sárgarépát vastagabb karikákra, a hagymát vékonyabb szeletekre, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
Egy tepsit kizsírozunk, és a feldarabolt zöldségeket szétterítjük az alján és megsózzuk. A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk és a zöldségek tetejére rakjuk. Fóliával lefedjük és forró sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, ha sok lé keletkezett, akkor a nagy részét leöntjük (eltehetjük más ételekhez), a csirkeszárnyakat megfordítjuk és már fólia nélkül sütjük még 10-15 percig. Akkor ismét megfordítjuk a csirkeszárnyakat és addig sütjük még, amíg megpirulnak. Tálalás előtt petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Tanácsok:
Salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkeszárnyak » Tepsiben sült sajtos hal » Raffaelló tepsiben » Almás palacsinta tepsiben
» Sajtos virsli tepsiben » Sajtos karaj tepsiben » Gombás tarja tepsiben » Sajtchips tepsiben
» Tócsni, akár tepsiben is » Joghurtos csirkeszárnyak » Tepsiben sült lángos » Túrógombóc tepsiben sütve
» Sajtos ponty tepsiben » Töltött burgonya tepsiben » Afrikai harcsa tepsiben » Fóliás csirkeszárnyak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.