| Sajtos karaj tepsiben receptHúsételek Hozzávalók: 1.2 kg sertés rövidkaraj (10-12 szelet) 12 szelet bacon 20 dkg finomliszt (a panírozáshoz) 3 dl tejföl 5 dkg vaj 4 ek olívaolaj 1 dl víz 20 dkg edami sajt (vagy trappista) só ízlés szerint bors ízlés szerint fűszerpaprika ízlés szerint őrölt fűszerkömény ízlés szerint Elkészítés: A karajszeleteket mossuk, sózzuk, és klopfoljuk szép vékonyra. Egy széles tálat szórjunk meg bőven liszttel, a fűszereket keverjük hozzá, a hússzeleteket ebben forgassuk meg. Keressünk egy nagyobb tepsit, aminek az aljára csipkedjünk pár vajdarabkát, majd egymás mellé helyezzük el először a bacont, utána a hússzeleteket. Minden szelet tetejére tegyünk egy nagy kanál tejfölt, és oszlassuk el rajtuk egyenletesen, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Reszelt sajttal és friss borssal szórjuk meg a rakottas tetejét, 1 dl vizet öntsünk alá, fóliázzuk be és tegyük (200 fokra) előmelegített sütőbe. Fél óra múltán vegyük le a fóliát, és süssük aranybarnára a tetejét. Tálaljuk rizzsel, sült krumplival vagy csak salátával. Jó étvágyat hozzá! sütési hőfok: 200°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |