Tutireceptek.hu fejléc

Tepsiben sült fasírtpizza-falatkák recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Hozzávalók 48 kockához:
2 szikkadt zsemle
2 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kg darált hús
2 tojás
2 kk. pirospaprika
só, bors
1+3 ek. olaj
1 dundi póréhagyma
1-1 sárga, zöld és piros húsú paprika
500 g paradicsom
400 g gomba
100 g ketchup
2 ek. csípős paprikakrém
1/2 kk. szárított oregánó
150 g trappista vagy edami sajt
50 g paprikával töltött olívabogyó
15-20 bazsalikomlevél

Elkészítés:
1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, valamennyit finomra vágjuk, aztán összedolgozzuk a darált hússal, a zsemlékkel, a tojásokkal, a pirospaprikával, ízlés szerint sóval és borssal. Kikenünk 1 ek. olajjal egy 30x40 cm-es tepsit, belesimítjuk a húsmasszát, és a forró sütőben 15 percig sütjük.

2. A rakományhoz a zöldségeket megtisztítjuk. A póré fehér és világoszöld részét felkarikázzuk, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és a gombával együtt felszeleteljük. 3 ek. olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a paprikát és a gombát, 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a ketchupot, a paprikakrémet, az oregánót, sót, frissen őrölt borsot, és összeforrósítjuk. A sajtot megreszeljük.

3. Kirakjuk a paradicsomszeletekkel az elősütött fasírtlap tetejét, levével együtt egyenletesen elsimítjuk rajta a zöldségragut, megszórjuk a sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és 200 °C-on további 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

4. Tálalás előtt az olívabogyókat elfelezzük vagy felkarikázzuk, a bazsalikomleveleket leöblítjük és szárazra lapogatjuk. A húslapot deszkára emeljük, 5x5 cm-es kockákra vagy kisebb szeletkékre vágjuk, majd megszórjuk az olívával, mindegyikbe 1-1 fogvájót szúrunk, és a bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsiben sült sajtos hal » Fánk tepsiben sütve » Tepsiben sütött csirkecomb » Sajtos karaj tepsiben
» Tepsiben sült kárász » Tepsiben sült sajtos karaj » Sajtos ponty tepsiben » Almás palacsinta tepsiben
» Tepsiben sült lángos » Csusza tepsíben » Raffaelló tepsiben » Tócsni, akár tepsiben is
» Májas kelbimbó tepsiben » Túrógombóc tepsiben sütve » Afrikai harcsa tepsiben » Töltött burgonya tepsiben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.