| Tepsiben sült fasírtpizza-falatkák receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók 48 kockához: 2 szikkadt zsemle 2 közepes fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 1 kg darált hús 2 tojás 2 kk. pirospaprika só, bors 1+3 ek. olaj 1 dundi póréhagyma 1-1 sárga, zöld és piros húsú paprika 500 g paradicsom 400 g gomba 100 g ketchup 2 ek. csípős paprikakrém 1/2 kk. szárított oregánó 150 g trappista vagy edami sajt 50 g paprikával töltött olívabogyó 15-20 bazsalikomlevél Elkészítés: 1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, valamennyit finomra vágjuk, aztán összedolgozzuk a darált hússal, a zsemlékkel, a tojásokkal, a pirospaprikával, ízlés szerint sóval és borssal. Kikenünk 1 ek. olajjal egy 30x40 cm-es tepsit, belesimítjuk a húsmasszát, és a forró sütőben 15 percig sütjük. 2. A rakományhoz a zöldségeket megtisztítjuk. A póré fehér és világoszöld részét felkarikázzuk, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és a gombával együtt felszeleteljük. 3 ek. olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a paprikát és a gombát, 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a ketchupot, a paprikakrémet, az oregánót, sót, frissen őrölt borsot, és összeforrósítjuk. A sajtot megreszeljük. 3. Kirakjuk a paradicsomszeletekkel az elősütött fasírtlap tetejét, levével együtt egyenletesen elsimítjuk rajta a zöldségragut, megszórjuk a sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és 200 °C-on további 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. 4. Tálalás előtt az olívabogyókat elfelezzük vagy felkarikázzuk, a bazsalikomleveleket leöblítjük és szárazra lapogatjuk. A húslapot deszkára emeljük, 5x5 cm-es kockákra vagy kisebb szeletkékre vágjuk, majd megszórjuk az olívával, mindegyikbe 1-1 fogvájót szúrunk, és a bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |