Tutireceptek.hu fejléc

Sváb kovászos uborka. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 nagy uborkás üveg!
1 csokor kapor.
Karikára vágott nyers burgonya.
Friss uborka.
Só.
Víz.

Elkészítés:
Végy 1 nagy uborkás üveget!
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok .Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor,amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg.


A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenyér - nem kovászos » Kovászos uborka töltve » Kovászos kenyér egyszerűen » Kovászos cukkini
» Kovászos kalács » Kovászos uborka - télire » Töltött kovászos uborka » Kovászos káposzta
» Kovászos savanyú káposzta » Kovászos uborka, mifelénk » Kovászos kenyér » Gyors, ropogós uborka.
» Joghurtos gyümölcssaláta » Vegyes vágott savanyúság » Káposztasaláta majonézzel » Sajtos répasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.