| Egyszerű kenyérsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg fehérkenyér, 2-3 paradicsom, 1 kisebb fehérbabkonzerv, 2 fej lilahagyma, 3 evőkanál magozott fekete olajbogyó, jó minőségű ecet, olívaolaj. Elkészítés: A kenyeret vastagabb szeletekre vágjuk és pirítóba vagy serpenyőben megpirítjuk, aztán nagyobb darabokra tépkedjük. A paradicsomot kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymát vékony félkarikákra szeljük. Az olajbogyókat durvára vágjuk, a babkonzervet leszűrjük. Ezzel az előkészületekkel már kész is vagyunk. Egy nagy keverőtálban 1 rész ecetből és 3 rész olajból öntetet készítünk úgy, hogy a végeredmény kb. 1,5 dl legyen. A hozzávalókat aztán szép sorban beledobáljuk az öntethez, és amikor már a kenyér is benne van, az egészet alaposan összekeverjük, majd félre tesszük kb. fél órára, hogy az ízek jól összeérjenek. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |