| Téli töltött káposzta nálunk receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg sertés darálthús 30 dkg füstölt karaj vagy tarja 0,5 kg savanyú káposzta 20 savanyú káposzta levél 2 nagy bögre rizs 2 tojás 1 nagy fej hagyma 1 csokor zöldkapor, csombor, só, bors, ételízesítő, édes pirospaprika Elkészítés: A darált sertéshúst összekeverjük a lemosott és lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott zöldkaprot, belereszeljük a hagymát, fűszerezzük és jól összedolgozzuk. A savanyú káposzta leveleket megszabadítjuk a belső vastag erezettől. Gombócnyi töltelék mennyiséget helyezünk a káposzta jobb oldalára, majd feltekerjük. A lábost kibéleljük a savanyú káposzta felével, rátesszük a töltelékeket, közzé a füstölt húst, majd a maradék káposztát. Felöntjük vízzel, a tetejét megszórjuk csomborral és kb. 2 órát főzzük. Tanácsok: Puha kenyérrel és sok tejföllel tálaljuk. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |