Tutireceptek.hu fejléc

Lazac tejszínes gombaraguval recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 főre:

2 szelet lazac
1 fej vöröshagyma
5 dkg margarin + 10 dkg vaj
3 db tv.paprika
4 db nagy fej gomba
1 dl tejszín
só,bors,petrezselyemzöldje,morzsolt bazsalikom.

Elkészítés:
2 szelet lazacot megsóztam, borsoztam, majd rövid ideig állni hagytam.

Közben megtisztítottam egy fej hagymát, apróra vágtam és 5 dkg margarinon elkezdtem dinsztelni.
Hozzáaprítottam 3 db tv.paprikát és 4 db szép nagy fej gombát. Addig sütöttem együtt a zöldségeket, míg kb. a fele levét elfőtte, fűszereztem sóval, borssal, petrezselyemzölddel és kb. egy mokkáskanálnyi morzsolt bazsalikommal.
A végén 1 dl főzőtejszínt adtam még hozzá, s elzártam a gázt.

Serpenyőben vajat forrósítottam és a lazacszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem /elég vastag szeletek voltak, különben 1,5 perc is elég lett volna/.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető Hmv.naplója 859-es, és Sütéseim-főzéseim sk. naplóm 6. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 30 perces sült lazac » Tejszínes Csokitorta » Lazac spenóttal » Tejszínes almaleves
» Almás-tejszínes csirkemell » Tejszínes metélt » Tejszínes gombaszósz » Tejszínes csirkeragu leves
» Lazac roston » Cukkinis-tejszínes ragu » Vajon sült lazac » Sült lazac répagolyóval
» Tejszínes fokhagymamártás » Tejszines hús 4 személyre » Lazactatár krémsajttal » Tejszínes csirkemellfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.