| Lazac tejszínes gombaraguval receptHalas ételek Hozzávalók: 2 főre: 2 szelet lazac 1 fej vöröshagyma 5 dkg margarin + 10 dkg vaj 3 db tv.paprika 4 db nagy fej gomba 1 dl tejszín só,bors,petrezselyemzöldje,morzsolt bazsalikom. Elkészítés: 2 szelet lazacot megsóztam, borsoztam, majd rövid ideig állni hagytam. Közben megtisztítottam egy fej hagymát, apróra vágtam és 5 dkg margarinon elkezdtem dinsztelni. Hozzáaprítottam 3 db tv.paprikát és 4 db szép nagy fej gombát. Addig sütöttem együtt a zöldségeket, míg kb. a fele levét elfőtte, fűszereztem sóval, borssal, petrezselyemzölddel és kb. egy mokkáskanálnyi morzsolt bazsalikommal. A végén 1 dl főzőtejszínt adtam még hozzá, s elzártam a gázt. Serpenyőben vajat forrósítottam és a lazacszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem /elég vastag szeletek voltak, különben 1,5 perc is elég lett volna/. Tanácsok: Fotó megtekinthető Hmv.naplója 859-es, és Sütéseim-főzéseim sk. naplóm 6. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |