| Halas pite receptHalas ételek Hozzávalók: Tésztához valók: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő pici cukor az élesztőhöz 1 teáskanál só 1 evőkanál tejföl 1 db tojás kb 2 dl tej Töltelék: 1 kg halfilé vagy maradék hal,esetleg halászléből kimaradt passzirmány halas fűszer keverék kapor besamel mártás olaj Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A halfilét felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy kicsit hagyjuk állni, majd a serpenyőben kevés olajon megsütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a besamell mártást, majd amikor megsült a hal ráöntjük és összeforraljuk vele. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre tesszük a tölteléket, majd a tetejét befedjük tésztával. Megkenjük tojással, majd 220 fokon fél óráig sütjük. Kihűlés után lehet szeletelni. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |