Tutireceptek.hu fejléc

Halas csusza recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg halfilé
1 cs. csuszatészta
10 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej hagyma
késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
1/2 pohár tejföl
2 evőkanál olaj


Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpirítjuk, leszűrjük. Zsírjában megdinszteljük kevés só beleadásával a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott halat, egyet forralunk rajta, megszórjuk borssal, paprikával és felöntjük vízzel. A víz felforrása után 8-10 percig főzzük a halpörköltet, ezután a halat kivesszük a szaftból és ledaráljuk. A csuszatésztát sós vízben kifőzzük, forró olajon jól átforgatjuk, beleforgatjuk a halat, tálra halmozzuk, leöntjük a pörköltszafttal, a tejföllel és rászórjuk a sült szalonnát.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Murai halászlé » Halas grillnyársak » Halas puffancs » Halas spagetti
» Bácskai halászlé » Halászlé egyszerüen » Korhely-halászlé » Fajszi halászlé
» Halas rizottó » Egyszerű tonhalas sushi » Lecsó túrós csuszával » Tonhalas burgonyasaláta
» Tonhalas wrap » Tejszínes csülkös csusza » Halas szendvicskrém » Tonhalas spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.