| Halas csusza receptHalas ételek Hozzávalók: 50 dkg halfilé 1 cs. csuszatészta 10 dkg füstölt szalonna 2 közepes fej hagyma késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál pirospaprika 1/2 pohár tejföl 2 evőkanál olaj só Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpirítjuk, leszűrjük. Zsírjában megdinszteljük kevés só beleadásával a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott halat, egyet forralunk rajta, megszórjuk borssal, paprikával és felöntjük vízzel. A víz felforrása után 8-10 percig főzzük a halpörköltet, ezután a halat kivesszük a szaftból és ledaráljuk. A csuszatésztát sós vízben kifőzzük, forró olajon jól átforgatjuk, beleforgatjuk a halat, tálra halmozzuk, leöntjük a pörköltszafttal, a tejföllel és rászórjuk a sült szalonnát. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |