| Tejszínes mustárszószos csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 2 nagyobb csirkemell 1 evőkanál vaj 1 maréknyi mogyoróhagyma 30 dkg gomba (ízlés szerinti) 1 dl száraz fehérbor 1, 5 dl főzőtejszín 4 evőkanál mustár 1 evőkanál friss tárkony só, bors Elkészítés: A húst átkenjük sóval és borssal, majd 2 evőkanálnyi mustárral és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük. A vajat felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük benne. Ezután a csirkemelleket is hozzáadjuk és mindkét oldalukat megpirítjuk. A húsokat egy tányérra tesszük. A gombához öntjük a bort, 2-3 percig főzzük, majd felöntjük a tejszínnel és a mustárt is belekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt és néhány percig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ezután visszatesszük a húsokat is a serpenyőbe, beleforgatjuk a szószba és már kínálhatjuk is. Köretnek párolt zöldséget, vagy rizst szolgálunk fel mellé. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |