| Tejszínes lúdláb torta 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: * 3- 6 dl tejszín, * 1 vagy 2 (tejszín mennyiségtől függő)tábla keserű csokoládé vagy ét tortabevonó (20 vagy 40 dkg.) * egy kerek piskótalap * 1 üveg magozott meggybefőtt. Elkészítés: Elkészítés: A tejszínt a csokoládéval előző este felfőzöm, majd ha kihűlt, éjszakára hűtőbe teszem. Másnap reggel habverővel felverem. A tortát ketté vagy három lapra vágom. A legalsó lapot meglocsolgatom a meggynek a levével. A krémmel ( a lapok számától függően 3-4 adagra osztom)megkenem a tésztát, majd megszórom a magozott meggyel. Így járok el a következő lap esetében is. Mikor a legutolsó lapot ráteszem, szépen elsímítva megkenem krémmel a tetjét és az oldalát is. Egész meggy szemekkel díszítem. Tanácsok: Tanácsok: A tortalap lehet házikészítésű és készen vásárolt egyaránt. Ha nem tortát akarunk készíteni, akkor babapiskótát mártogatunk a meggylébe, jénaiba tesszük, és felváltva rétegezzük a krémmel és a meggyel. Cukorbetegek, diétázók használjanak diabetikus csokoládét, meggybefőttet. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |