| Párizsi csirkemellből receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 80 dkg darált csirkehús 5 dkg kenyér (szénhidrát csökkentett, vagy teljes kiőrlésű lisztből) 1 dl tej 1 teáskanál szódabikarbóna 2 tojás petrezselyem só, bors 5 evőkanál olaj Elkészítés: A húst, a tojásokkal, fűszerekkel együtt egy tálba tesszük. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Öntünk hozzá 5-6 evőkanál olajat és robotgéppel összedolgozzuk. Miután pépesre kevertük, fűszerezzük, beletesszük a petrezselymet is. Alufóliát terítünk az asztalra és ráhalmozzuk a masszát. Szorosan feltekerjük, csomagoljuk be duplán, mert a fóliában fogjuk főzni. Nagyobb edénybe tesszük és felöntjük hideg vízzel. Forrástól számítva félórán át főzzük. Tálcára tesszük és hagyjuk kihűlni, hidegen csomagoljuk ki és szeleteljük. Tanácsok: Más húsból is készíthetjük, az eljárás ugyanez. Ízlés szerint fűszerezhetjük, tehetünk bele gombát, paprikát, hogy olyan legyen, mint a bolti töltött párizsi. Mielőtt fóliába csomagolnánk a masszát, akkor keverjük bele a zöldségeket és úgy tekerjük fel. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |