| Eperpürés sajttorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg babapiskóta 25 dkg vajas keksz 10 dkg vaj 1 evőkanál eperlekvár 25 dkg mascarpone 10 dkg cukor 20 dkg lágy túró 5 dkg fehér csokoládé 25 dkg friss eper Elkészítés: A tésztához összetörjük a babapiskótát, a vajas kekszet, meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Hozzáadunk 1 evőkanál eperlekvárt és jól összedolgozzuk. Kivajazott tortaforma aljára nyomkodjuk, majd fél órán keresztül pihentetjük a hűtőben. A mascarponét habverővel elkeverjük a cukorral, majd a túróval és az olvasztott fehér csokival is. Töltelékünket a kihűlt tésztára simítjuk és egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben. Másnap villával összetörjük az epret - ha szükséges édesítjük és a tortánk tetejére márványozzuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |