Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes lúdláb torta (12 szelet) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához:
9 tojás,
9 evőkanál cukor,
6 evőkanál rétesliszt,
3 evőkanál kakaópor,
1 teáskanál sütőpor.

Krémhez:
8 dl tejszín,
20 dkg min. 60%-os étcsokoládé,
2 evőkanál porcukor,
3 cl rum,
3 nagy marék magozott meggy (friss, mirelit vagy befőtt).

Díszítéshez:
maradék krém.

Elkészítés:
1. A krém alapját egy nappal korábban elkészítjük: felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, beletesszük a cukrot, és addig főzzük, amíg a cukor és a csoki el nem olvadnak. Megvárjuk, amíg kihűl, és egy éjszakán át hűtőben tároljuk.
2. A piskótához különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.
3. A fehérjét 1 csipet sóval nagyon kemény habbá verjük.
4. Lassan, állandó habverőzés mellett belekeverjük a cukrot is, addig dolgoztatjuk a gépet, amíg szép fényes nem lesz.
5. Belekeverjük a sárgákat, tovább verjük a krémet.
6. Végül hozzádolgozzuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport is.
7. Vajjal kikent, lisztezett tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőbe dugva 45 percig sütjük. (Közben folyamatosan lessük csukott ajtón keresztül, hogy viselkedik a piskóta. Ha már kb. 10 perce feljött, akkor jöhet a tűpróba. Előtte ne nyitogassuk az ajtót, mert összeesik.)
8. Ha a piskóta kész, kivesszük a kapcsos formából, és sütőrácson legalább 20 percig pihentetjük.
9. Ha kihűlt, keresztben háromba vágjuk.
10. A hűtőből kikapjuk a csokis-tejszínes krémünket, és habverővel legalább 10 percig dolgozunk rajta. Akkor jó, ha a hab olyan kemény lesz, hogy szinte "formázható". (Ezért nagyon fontos az egy éjszakás pihentetés. Ha a tejszínt először felforraljuk, aztán teljesen kihűtjük, gyönyörű kemény habot verhetünk belőle, ami később sem esik össze, mint a sima tejszínhab. Így a tejszínes krém nem fog kifolyni a tortából, és stramm módon fogja bírni a piskótalapokat is.)
11. A meggyet nagyon kinyomkodjuk. Levéhez öntünk egy pici rumot, és nagyon óvatosan bespricceljük vele a legalsó rétegnek szánt piskótát. (Legegyszerűbb, ha belemártjuk az ujjunk végét, és úgy rázogatjuk rá a levet a piskótára.)
12. Rászórunk egy adag kimagozott, nagyon erősen kinyomkodott meggyet (ha nincs eléggé kinyomkodva, eláztatja a piskótát), és rákenünk egy jó adag krémet, majd az egészre rátesszük a második emelet piskótát.
13. Ugyanezt megcsináljuk a következő piskótalapokkal is.
14. A torta oldalát is vastagon bekenjük a krémmel.
15. A maradék krémet habzsákba töltjük, és 12 kis csokifészket nyomunk a tetejére. Mindegyik fészekbe 1-1 meggyszem kerül. (Ezt már nem szükséges kinyomkodni.)
16. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos rácsos szelet » Schönbrunni torta » Balaton szelet » Tejföl torta - másként
» Nutellás habtorta » Rakott torta befőttel » Fincsi répatorta » Koldustorta
» Tiramisu szelet 1 » Tejszínkrémtorta » Tejszínes, tojásos karfiol » Focitorta
» Erdélyi rafaello szelet » Mandarintorta » Joghurtos szelet » Bounty szelet2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.