| Joghurtos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 8 dkg liszt 8 dkg cukor 4 db tojás Feltét: 4 dl gyümölcslé 20-30 dkg gyümölcs kiwit és ananászt ne 2 dl tej 1 db habpótlópor 1 nagy zselatin 20g 15 dkg cukor 4 dl natúr joghurt 1 nagy zselatin díszítésnek tetszés szerint gyümölcs Elkészítés: A piskótához külön felverjük a fehérjét a cukorral. Amikor már kemény hozzáadjuk a sárgáját, majd a lisztet is. Amíg sül addig felkockázzuk a gyümölcsöt. A joghurtot összekeverjük a cukorral és felmelegítjük a zselatinnal együtt míg az elolvad. Ne legyen meleg, csak langyos! Felverjük a habport a tejjel. A cukros-zselatinos joghurtba beleforgatjuk a gyümölcsöt, majd a tejszínhabot. Kibélelünk folpackkal egy formát vagy egy kisebb tepsit, belerakjuk a piskótát . Rásimítjuk a kihűlt piskótára a joghurtos krémet és hűtőbe rakjuk egy órára. Miután megdermedt, kidíszítjük gyümölccsel. A zselatint a gyümölcslével összemelegítjük. Ha már lehűlt és elkezd kocsonyásodni, rárakhatjuk a sütire. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |