| Erdélyi rafaello szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: * A díszítéshez: o kókusz- vagy csokoládéreszelék * A krémhez: o 1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor o 1 csomag vaníliás cukor o 20 dkg kristálycukor o 10 db tojássárgája o 3 dl tej o 25 dkg Rama Sütőmargarin * A barna tésztához: o fél csomag sütőpor o 2 evőkanál rétesliszt o 3 evőkanál keserű kakaópor o 15 dkg darált dió o 15 dkg kristálycukor o 5 db tojásfehérje * A fehér tésztához: o fél csomag sütőpor o 2 evőkanál rétesliszt o 15 dkg kókuszreszelék o 15 dkg kristálycukor o 5 db tojásfehérje Elkészítés: Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és a cukros habba forgatjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát kb. 35x30 centisre, egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük. Eközben összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és a cukros habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző kókuszos tésztát. A krémhez a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá, azután szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz- vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: emese24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |