| Cukkini ropogós tésztában receptZöldséges ételek Hozzávalók: Cukkini 25-30 dkg liszt 1 tojás só bors szárított petrezselyem víz olaj Elkészítés: A cukkinit felkarikázom, a magokat eltávolítom, a karikákat megpucolom, tálcára teszem és sózom. A lisztet a tojással és kevés vízzel elkeverem. Belekeverem a sót, borsot és a petrezselymet. Viszonylag sűrű tésztát kell kapni, ezért a vízzel óvatosan bánjatok, ha folyós lett, liszttel utána lehet sűríteni. A cukkini karikákat adagonként beledobálom a tésztakeverékbe és azonnal kezdem sütni a forró bő olajban. Aranybarnánál kicsit sötétebb legyen, akkor biztosan a cukkini is puha belül.Lecsepegtetés után azonnal fogyasztandó. Tanácsok: Frituban érdemes sütni, mert abba biztonságosan lehet nagy adagokat kisütni, ráadásul ennek az ételnek a bő olajban gyorsan sütés a lényege. Nagy társaság esetén is jut mindenkinek a következő adagig. Ha nem szereti valaki sötét bundában az ételt, párolja előtte meg kicsit a zöldséget. Ez a tésztás technológia bármilyen zöldséggel jó,(krumpli, padlizsán, karfiol, répa, brokkoli) de működik rákkal is. Kísérletezzek és osszátok meg velem, milyen lett. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Szivett Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |