| Tejkrém szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 1 kk szódabikarbóna 40 dkg finomliszt 20 dkg porcukor 2 ek méz 5 dkg vaj (vagy margarin) 2 ek cukrozatlan kakaópor 2 db tojás A krémhez 25 dkg porcukor 25 dkg margarin 7 dl tej 1 evőkanál finomliszt 3 dl tejföl 3 csomag tejszínízű pudingpor A tetejére 10 dkg tortabevonó 0.5 dl napraforgó olaj 1 teáskanál porcukor (ha szükséges) Elkészítés: A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle. A két lapot az előmelegített, forró sütőben sütjük, a következő képpen. A gáztepsi hátát beolajozzuk, majd sütőpapírral takarjuk be, azt szintén beolajozzuk, és azon nyújtjuk ki a tészta felét. A sütési idő kb. 5-7 perc laponként. Vigyázat, könnyen megég a magas cukortartalom miatt! Ráadásul nehezen vehető észre, mert a tészta barna. A megsült lapot sütőpapírral együtt csúsztassuk le a tepsi hátáról, forrón puha, könnyen alakítható, kihűlve nagyon kemény és törékeny lesz. Sütőpapírral együtt halmozzuk egymásra a két lapot, és így hagyjuk kihűlni. 3 lapban is süthető. A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük. A kihűlt pudingos krémet kikeverjük a margarinnal, cukorral és a tejföllel csomómentesre. A krémet a két lap közé töltjük. 1 napon keresztül hideg helyen hagyjuk összeérni! Ilyenkor a tészta piskóta-szerűre puhul. A keserű tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük a 1/2 dl olajjal, majd a tészta tetejére öntve, határozott mozdulatokkal és gyorsan egy lapos, széles késsel egyenletesen elsimítjuk! Ezután már ne simogassuk, mert ahogy fagy a csoki, odakaphatja a kést, és mattá, töredezetté válhat. Ha csoki megszilárdult, hasáb vagy rombusz alakúra vágjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |