| Orchidea szelet II. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 10 dkg margarin 5 dkg porcukor 3 tojássárgája 50 dkg liszt 1 cs sütőpor csipet só 2 dl tejföl reszelt fél citromhéj 2 ek kakaó Máktöltelék: 20 dkg őrölt mák 10 dkg porcukor 1 reszelt alma késhegynyi fahéj reszelt fél citromhéj 1 dl forró tej Kókuszkrém: 3 tojásfehérje 20 dkg kókuszreszelék 10 dkg porcukor 10 dkg Rama margarin Vaníliakrém: 1/2 l tej 2 cs vaníliás puding – főzős 20 dkg porcukor 20 dkg Rama margarin Tetejére: kevés őröletlen mák kókuszreszelék Elkészítés: A Rama margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza. A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat. Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet. 3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket. A krémet langyos Rama margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap. Minden tésztalapot megszurkálok villával, majd előmelegített sütőben megsütöm. Amikor megsült rákenem a vaníliás krémet. A krémhez megfőzöm a pudingport a leírás szerint, majd hozzáadom a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítem. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |