Tutireceptek.hu fejléc

Figaró ostyaszelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db kicsi vagy 2 db nagy ostyalap

A töltelékhez:

30 dkg cukor
2 db egész tojás
25 dkg margarin
20 dkg vagdalt dió
20 dkg mazsola + 2 ek rum
apróra vagdalt füge, datolya, mandula ízlés szerint

Csokimázhoz, a tetejére:

15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat: beáztatjuk a mazsolát, a két tojást feltörjük, és villával lazán felverjük. A diót nem darálni kell, csak összevágni. Minden hozzávalót a kezünk ügyébe készítünk, mert gyorsan kell majd dolgozni.
A margarint kis lángon elkezdjük felolvasztani. Eközben a cukrot egy nagyobb edényben világosra pirítjuk.
Amikor a cukor már megpirult, hozzáöntjük az olvadt margarint (vigyázat, kicsit csapkod), és alaposan összekeverjük.
Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lazán felvert tojásokat, és folyamatosan keverjük forrásig.
Amikor a cukros massza felforrt, hozzáadjuk az összevagdalt diót, a mazsolát és a rumot.
A langyos, de még képlékeny állagú tölteléket az ostyalap rücskös oldalára simítjuk, kb. 1 cm vastagságban. A másik lappal beborítjuk, és nehezéket teszünk rá.
Hűvös helyen egy éjszakát hagyjuk állni.
Amikor kihűlt, csokimázzal bevonjuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Figaró szelet » Figaró /anyósom féle/ » Szimba ostyaszelete » Narancstorta.
» Barackos gesztenyepáros » Mamám almás lepénye » Vaníliakrémes almás muffin » Intelligens egyedi krémes
» Mandulás-Almás Lepény » Karamellás, diós kocka » Máktorta(Kata-féle) » Mogyorós csokitorta
» Borzas Kati » Almás krémes (Kata-féle) » Creme Brulee » Gazdagsüti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.