| Figaró ostyaszelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db kicsi vagy 2 db nagy ostyalap A töltelékhez: 30 dkg cukor 2 db egész tojás 25 dkg margarin 20 dkg vagdalt dió 20 dkg mazsola + 2 ek rum apróra vagdalt füge, datolya, mandula ízlés szerint Csokimázhoz, a tetejére: 15 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj vagy margarin Elkészítés: Előkészítjük a hozzávalókat: beáztatjuk a mazsolát, a két tojást feltörjük, és villával lazán felverjük. A diót nem darálni kell, csak összevágni. Minden hozzávalót a kezünk ügyébe készítünk, mert gyorsan kell majd dolgozni. A margarint kis lángon elkezdjük felolvasztani. Eközben a cukrot egy nagyobb edényben világosra pirítjuk. Amikor a cukor már megpirult, hozzáöntjük az olvadt margarint (vigyázat, kicsit csapkod), és alaposan összekeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lazán felvert tojásokat, és folyamatosan keverjük forrásig. Amikor a cukros massza felforrt, hozzáadjuk az összevagdalt diót, a mazsolát és a rumot. A langyos, de még képlékeny állagú tölteléket az ostyalap rücskös oldalára simítjuk, kb. 1 cm vastagságban. A másik lappal beborítjuk, és nehezéket teszünk rá. Hűvös helyen egy éjszakát hagyjuk állni. Amikor kihűlt, csokimázzal bevonjuk. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |