| Mandarin szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta tésztája 6 db tojás 14 dkg cukor 15 dkg liszt 2 ek cukrozatlan kakaópor 0.5 dl napraforgó olaj 1 csomag sütőpor Túrókrém 50 dkg túró 20 dkg cukor (ízlés szerint) 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg vaj (lehet kevesebb is, ízlés szerint) 1 közepes db mandarin (csak a reszelt héja) Mandarin zselé 2 kg mandarin (7 dl tiszta lé) 8 ek cukor 2 tasak vaníliás pudingpor Elkészítés: Piskóta tésztája A tojásokat a cukorral együtt felverjük, lassan belekeverjük az olajat, hozzáadjuk a kakaót, a sütőporos lisztet. Elkeverjük, és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Túrókrém A cukrot és a vajat habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, mandarin héját. A kihűlt piskótára simítjuk. A túrókrémre jön a mandarinos zselé. Mandarin zselé A gyümölcslevet, cukrot, vaníliás pudingport elkeverjük, és sűrűre főzzük. Langyosan a túrókrémre simítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Tanácsok: Ez a fanta szelet receptje szerint készült. A túrókrémet lehet keverni főtt krémmel, és akkor elég bele 1 túró. Viszont főtt krémmel és gyümölccsel megrakva, zselével a tetején teljesen más süteményt kapunk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |