Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös pulykaapróhús-pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 kg pulykahús
1 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír

bors
majoránna
pár szem borókabogyó
paradicsom
paprika
őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
1 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl

Elkészítés:
A húst jól megmossuk és szétvágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, hozzátesszük a paprikát kockára vágva, picit pároljuk, majd a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a húst. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót, borsot, majoránnát, meg borókabogyót adunk hozzá ízlés szerint. Fedő alatt főzzük. Ha félpuha, beletesszük a héjától megszabadított, apróra vágott paradicsomot. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a húshoz. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-tejfölös hús » Krumplis-tejfölös muffin » Tejfölös kolbászleves » Tejfölös rakott csirke
» Tejfölös túrókocka » Tejfölös-almás kocka » Tejfölös csodabogár » Tejfölös édesség
» Tejfölös gombaleves » Tejfölös szőlőtorta » Mustáros-tejfölös csirke » Tejfölös malaccsülök
» Tejfölös libaaprólék-leves » Tejfölös ponty » Sajtos-tejfölös brokkoli » Tejfölös mártogatós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.