| Tejfölös túrókocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 4 evőkanál finomliszt 4 evőkanál cukor 1 evőkanál kakaópor 1 teáskanál sütőpor 1 késhegynyi só A krémhez: 50 dkg tehéntúró 2 dl tejszín 2 dl tejföl ízlés szerint porcukor 25 dkg meggy, vagy cseresznye 1 dl tej 2 evőkanál zselatinpor Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral, és a sóval habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kakaóport. Papírral bélelt nagy, szögletes sütőlemezre felkenjük a masszát, és a forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát deszkára borítjuk, és félbevágjuk. A tejszínből kemény habot verünk. Akkora tepsi aljába amekkorába belefér egy fél tésztalap, elhelyezzük az egyiket. A túrót áttörjük és összekeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot. A gyümölcsöt megmossuk, lecsepegtetjük, és kimagozzuk, ezután belekeverjük a túrókrémbe. Végül hozzáadjuk a tejben feloldott, és langyosra melegített, folyékony zselatint. A krémet rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra, majd a másik lapot ráborítva, kissé rá is nyomjuk. Befedjük alufóliával, és a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. A tetejét porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |