| Tejfölös szőlőtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 5 tojás, 15 dkg vaj, 2 zacskó vaníliás cukor, 50 dkg fehér szőlő, 20 dkg kék szőlő, 20 dkg marcipánmassza, 2,5 dl tejföl, késhegynyi sütőpor, 1 zacskó vanília ízű pudingpor, 5 dkg darált mandula, csipetnyi só, liszt a nyújtáshoz, porcukor a tetejére, margarin a forma kikenéséhez Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, és a cukorral, a sóval, a sütőporral, 1 tojással és a darabokra vágott vajjal sima tésztát gyúrunk. Folpackba tekerjük, és hideg helyen fél óráig pihentetjük. A marcipánt lereszeljük, és egyenként összedolgozzuk 4 tojással, a vaníliás cukorral, a tejföllel és a vaníliás pudingporral. A hidegről elővett tésztát lisztezett gyúródeszkán 32 centi átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Egy gyümölcstorta formát margarinnal vastagon kikenünk, és a tésztát a formába igazítjuk, hogy az oldalsó falait is befedje. Az alját villával megszurkáljuk, darált mandulával megszórjuk, és a szőlőszemeket egyenletesen elosztjuk rajta. A tetejét befedjük a marcipános keverékkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, cikkekre vágjuk, és a tetejére porcukrot szitálva kínáljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |