| Tejfölös-hagymás újburgonya sült karajjal receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre 60 dkg újburgonya 5 dkg vaj 6 szál zöldhagyma 3 dl tejföl 60 dkg sertéskaraj,szeletekben 4 evőkanál olaj Elkészítés: Előkészítés: A sütőt 160 fokra előmelegítjük.A burgonyát szükség szerint megtisztítjuk,vastagabb karikákra vágjuk,hőálló tálba rakjuk.Sózzuk,rátesszük a vajat,felöntjük kevés vízzel,letakarjuk és 15 percre a sütőbe tesszük. Elkészítés: 1.Amíg sül a krumpli,megtisztítjuk a hagymát,felszeleteljük.Kivesszük a krumplit,rászórjuk a hagymát,bevonjuk a tejföllel.Visszatesszük a sütőbe,180 C-fokra emelt hőmérsékleten további 20-25 percig sütjük. 2.A hússzeleteket megmossuk,megsózzuk,borsozzuk és a felforrósított olajban mindkét oldalát megsütjük. 3.Tálaláskor kiszedjük a tejfölös-hagymás burgonyát,mellé tesszük a hússzeletet,amit meglocsolunk a szaftjával. Tanácsok: Érdemes megcsinálni,mert nagyon finom. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 645 kcal A receptet beküldte: madaigyongyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |