| Bolgár rizseshús receptHúsételek Hozzávalók: 400 g sertéshús, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 2 teáskanál édes nemes paprika, 1/4 teáskanál bors, 2 összenyomott fokhagymagerezd, 2 paradicsom, 1 l húsleves, 1 zöld paprika, 3 fej vöröshagyma, 250 g hosszú szemű rizs. Elkészítés: A húst két cm-es darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük. A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk és csíkokra szeljük. A hagymát megtisztítjuk és négy részre vágjuk. A paradicsomot rövid időre a forró levesbe tesszük, majd a bőrét lehúzzuk és négybe vágjuk. A rizst hozzáadjuk és felforraljuk. A paprikát és a hagymát belekeverjük és puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó öt percben tesszük hozzá. A rizseshúst keverés nélkül puhára főzzük, és ízesítjük. A receptet beküldte: leti80 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |