| Újburgonya bundában receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 tojás 1 dl tej 1 evőkanál resz. vör.hagyma só őrölt börs 1 késhegynyi őrölt szerecsendióvirág 8-10 dkg liszt 1/2 kg apró szemű újburgonya olaj a sütéshez Elkészítés: A felvert tojást, a tejet, a vöröshagymát, a sót, a borsot és a szerecsendió-virágot összekeverem, majd a lisztet is hozzáadva 10 percig pihentetem. A masszának palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie. A gondosan megmosott és leszárított újburgonyát lisztben megforgatom, majd a tésztába mártva bő, forró olajban, fedő alatt pirosra sütöm az egyik oldalán, ezután megfordítom, és a másik oldalán fedő nélkül sütöm készre. Szűrőkanálba téve lecsurgatom róla a felesleges olajat, és meleg tálra teszem. Rizzsel vagy párolt zöldséggel és salátával tálalom. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 130 kcal A receptet beküldte: Isti25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |