| Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 4 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 20 dkg csiperke 1 jó evőkanál liszt zöldségléves,só,őrölt bors 1 csokor petrezselyem 1,5 dl tejföl Elkészítés: Az olvasztott vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított darabolt csiperkét.Felmelegítjük,kevergetve,közepes tűzön 4-5 percig tovább pároljuk,majd megszórjuk liszttel,és jól elkeverjük hogy ne legyen csomós.Felönjük annyi zöldséglevessel,hogy jó kétujjnyira ellepje,felforraljuk,majd lassú tűzön főzzük,amíg a borsó megpuhul.Közben sóval,borssal,aprított petrezselyemmel ízesítjük.Mielőtt a levennénk a tűzről,belekeverjü k az egy merőkanálnyi forró zöldséglevessel simára kevert tejfölt.Most már nem főzzük tovább,forrón tálaljuk, és megszórjuk kevés aprított petrezslyemmel. Jóétvágyat!! Tanácsok: Feltétnek zöldfűszerekkel ízesített ,vastag tojáslepényt kínálunk hozzá! A receptet beküldte: Zsebi74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |