| Barackos tejfölös süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 20 dkg margarin 2 db tojás 15 dkg porcukor 1 csomag sütőpor 40 dkg finomliszt A krémhez 2 csomag vaníliás pudingpor 6 ek cukor 6 dl tej 4 dl tejföl 4 db tojásfehérje 1 doboz őszibarack konzerv Elkészítés: A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat. A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére. Kenjük ki a tepsit margarinnal, majd szórjuk meg liszttel. Terítsük bele a tésztát, szúrkáljuk meg egy villával. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára. Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet. Előmelegített sütőben süssük meg. Tanácsok: Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. Takarjuk le alufóliával, hogy a tészta meg ne száradjon. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |