Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

4 tojás
2 dkg porcukor
2 evőkanál víz
17 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5 dkg vágott dió

A krémhez:

3 dl tejföl
1 dl tej
3 evőkanál liszt
1 egész tojás
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez:

reszelt csokoládé
aprított dió

Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és felváltva a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd belekeverjük az apróra vágott diót. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.

A krémhez a lisztet a tejben csomómentesre keverjük, hozzákeverjük a tojást, még mielőtt a tűzre tennénk, beletesszük a tejfölt, és sűrűre főzzük. A Rama margarint a cukrokkal habosra keverjük. Ha a főzött krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a Rama margarinos krémet, egyneművé keverjük.

A piskótát kivesszük a tepsiből, a kész krémmel bevonjuk a tetejét, tortabevonót reszelünk rá, és meghinthetjük egy kis aprított dióval is. Tálalás, fogyasztás előtt legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös nyúlcomb » Tejfölös paprikás krumpli » Finom krémes habos süti » Krémes gyümölcssaláta1
» Tojáskrémes melegszendvics » Pórékrémes makaróni » Tejfölös-paprikás cukkini » Citromkrémes szelet
» Meggyes krémes - másképp » Krémes vaníliás tallérok » Mogyorókrémes lávatorta » tejfölös kocka
» Krémes mákos habos süti » Tejfölös sertéshús » Hideg krémesem » Almás krémes Emyke módjára


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.