| Tejfölös-csípős szárazbableves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka, 15 dkg tarkabab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 szárított csípős paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, só Elkészítés: A babot előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap másfél liter vízben feltesszük főni. Vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és anélkül, hogy felvágnánk, egyben tesszük a levesbe. Sóval ízesítjük, és forrástól számítva háromnegyed órán keresztül főzzük. Amíg a bab fő, megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk a zöldségeket. A húst hártyáitól és a zsíros részektől megszabadítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Előhevített olajon megforgatjuk, beletesszük a zöldségeket, hogy azok is kicsit megpiruljanak, majd a hőfokot csökkentve meghintjük pirospaprikával, ügyelve arra, nehogy a paprika megégjen, mert akkor keserű lesz az íze. Jól összekeverjük, hozzátesszük a félig megfőtt babhoz, és további 20 percig főzzük. Amikor a bab megfőtt, a tejfölt simára keverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest. Egyet forralunk rajta, és tányérra szedve, forrón tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |