| Olasz gesztenyeleves receptLevesek Hozzávalók: 70 dkg gesztenye 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 fej zeller 2.5 dkg vaj 1 l víz petrezselyem só Elkészítés: A gesztenyéket éles késsel bevágjuk, majd 10 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Leszűrjük és azon melegében meghámozzuk. A zöldségeket megmossuk és fel-aprítjuk. A sárgarépából és a zellerből meghagyunk egy-egy kis darabot, ezt durva lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, 5 percig pároljuk benne a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Kis lángon kb. 40 percig főzzük, míg a gesztenye és a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a finomra metélt petrezselyemzöldjét, és azonnal, forrón tálaljuk. A gesztenye édeskés íze jól kiegészíti a forró zöldségeket. Melengető téli leves készíthető belőlük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |