Tutireceptek.hu fejléc

Olasz gesztenyeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
70 dkg gesztenye
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 fej zeller
2.5 dkg vaj
1 l víz
petrezselyem


Elkészítés:
A gesztenyéket éles késsel bevágjuk, majd 10 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Leszűrjük és azon melegében meghámozzuk. A zöldségeket megmossuk és fel-aprítjuk. A sárgarépából és a zellerből meghagyunk egy-egy kis darabot, ezt durva lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, 5 percig pároljuk benne a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Kis lángon kb. 40 percig főzzük, míg a gesztenye és a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a finomra metélt petrezselyemzöldjét, és azonnal, forrón tálaljuk. A gesztenye édeskés íze jól kiegészíti a forró zöldségeket. Melengető téli leves készíthető belőlük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött olasz tésztahajók » Olaszos-almás vadkacsamell » Olasz tésztasaláta » Olasz mustármártás
» Olasz tál » Tojáslepény olaszosan » Olasz cukkíni » Olasz fasírt
» Olasz szendvics másképpen » Olasz csicseriborsó leves » Fejes saláta olaszosan » Olaszos mártogató
» Olaszos rántott hús » Olasz pirítós » Olasz rántotta » Gnocci olaszos mártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.