| Tejfehérje mentes burgonya torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 30 dkg fött áttört burgonya 4 tojás 20 dkg kristálycukor 5 dkg darált dió kb. két kanál zsemlemorzsa 1 cs. vaníliás cukor Krém: 2 dcl Soya vaníliás ital 2.5 dkg liszt 8 dkg cukor 5dkg darált dió 10 dkg tejmentes margarin 1 cs. vaníliás cukor kicsi rum vagy rum aroma Elkészítés: Négy tojás sárgáját kikeverem 20 dkg kristálycukorral. Hozzáadom a kihűlt áttört főttkrumplit. Ezután kerül bele 1 cs. vaníliás cukor. Ezzel legalább 15 percig keverem (nem géppel, fakanállal). Aztán beleteszem az 5 dkg darált diót, két kanál zsemlemorzsát. Majd legvégül óvatosan belekeverjük a habbá vert tojás fehérjét. Ezt sütőpapírral bélelt formába vagy tepsibe simítom. 150-180 fokon sütöm. Míg sül, elkészítem a tölteléket. Egy edényt kikenek tejmentes margarinnal, ebben keverem el csomómentesen a soya italt 2.5 dkg liszttel. Tűzre teszem és sűrűre főzöm. Még forrón belekeverem a 8 deka cukrot. Ha kíhűlt kerül bele az 5 dkg darált dió, vaníliás cukor, kis rum, majd tíz deka margarinnal, robotgéppel készre keverem. Ha a tészta kihűl, megtöltöm a tortát. Tanácsok: Ha másféle tejjel készítjük, akkor 2 dcl-t főzünk fel a lisztel és több cukrot teszünk bele (mivel a vaníliás soya eleve édes). Elég szeszélyes torta, ritkán sikerül csodaszépre. Viszont nagyon, nagyon finom. A receptet beküldte: Banyaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |