| Paleolit fatörzstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 8 tojássárgája 4 tojásfehérje 10 dkg nyirfacukor 6 dkg zabliszt 2 dkg mandulaliszt csipet só késhegynyi sütőpor A krémhez: 0,6 l kókusztej 1 kk kókuszkrém(elhagyható) 2 tojássárgája 3 ek zabliszt 2 tasak zselatin 3 ek méz 2 kk kakaópor reszelt fekete csokoládé Elkészítés: A tészta: A tojássárgáját a nyirfacukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A kétféle lisztet és a sütőport elszitáljuk, majd a tojásfehérjével felváltva, óvatosan a cukros tojássárgájába keverjük. 25x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Amikor megsült konyharuhára borítjuk, leszedjük a sütőparírt, és nedves konyharuhával együtt feltekerjük. Hagyjuk kihűlni. A krém: Nagy lábosban felmelegitünk a 0,4 l kókusztejet 1 kk kókuszkrémmel. A hideg kókusztejet külön-külön elkeverjük a tojássárgájával, a zablisztel, a mézzel, a kakaóporral és végül a zselatinnal, és belekeverjük a forró tejbe. Addig keverjük, amig elkezd sűrűsödni, majd óvatosan, hogy ne törjük össze a zselatint megkenjük a feltekert tésztát kivül és belül. Megszórhatjuk reszelt fekete csokoládéval. Tanácsok: Hidegen fogyasszuk el, mert úgy jobban összeáll. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 250 kcal A receptet beküldte: ...-klkeforever-...;) Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |