Tutireceptek.hu fejléc

Csokikrém tortába recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Csokikrém

30 dkg cukor
7 db egész tojás
40 dkg vaj
16 dkg kakaópor
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Ganache:
50 dkg étcsokoládé (60 % kakaótartalommal)
5 dl állati tejszín 30 % zsírtartalommal

Elkészítés:
A vajat habosítsuk ki a vaníliával, és keverjük bele a kakaópórt. A tojásokat a cukorral melegítsük csípősre, maximum 85 C-fokra. Ezt úgy szoktam megoldani házilag, hogy lábosban felteszem a gázra és kézi habverővel folyamatosan keverem, addig, míg csípősen forrónak nem érzem, amikor beledugom az ujjam, (ha tovább melegítem rántotta lesz belőle). Ezután kihűlésig kemény habbá kell verni. Végül kézi habverővel simára keverni a kihabosított vajjal és a kakaóporral. Ez a mennyiség kb. egy 23 cm átmérőjű, és 8 cm magas tortára elegendő

A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és minden lapot kenjünk meg narancslekvárral, majd töltsük össze a csokoládékrémmel. Két órára tegyük hűtőbe, majd húzzuk át ganache-al.

Tanácsok:
Végül igényes díszekkel, ízlés szerint díszítsük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges csokikrém » Csokihab, csokikrém » Poharas csokikrém » Csokikremes aprosuti
» Főzött csokikrém » Csokikrém-mikróban » Csokikrém(egyszerű) » Kókuszos csokikrém
» Csokikrémes torta » Citromkrém tortába » Csokikrémes kakaórolád » Illatos csokikrém
» Kosárka csokikrémmel » Legegyszerűbb csokikrém » Csokikrém cseresznyével » Csokikrémes piskóta torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.