| Málnás sajttorta-kehely receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg édes omlós keksz 5 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor A krémsajtos réteghez: 20 dkg mascarpone 2 dl tej (3,5 %-os) 5 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 10 g zselatin (por) A málnás réteghez: 30 dkg málna 1,5 dl víz 1 csomag vaníliás cukor porcukor őrölt fahéj reszelt narancshéj (el is hagyható) 10 g zselatin (por) Elkészítés: Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral és a felolvasztott vajjal. Ezután kanalazzuk bele a poharakba, majd az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. Közben elkészíthetjük a krémsajtos réteget: a mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg. Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni. Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt, krémsajtos-zselatinos keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal és reszelt narancshéjjal (a narancshéj el is hagyható). Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután tegyük vissza a málnapépet a tűzre, majd forraljuk fel, közben kevergessük. Amikor már elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni. Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget. Tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen. A málnás-krémsajtos kelyheket közvetlenül a tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd a tetejét díszítsük málnaszemekkel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |